3 beneficii ale usturoiului

Antihipertensiv, dar si anti-inflamator sau antibacterian, usturoiul este un aliat de pret atunci cand vien vorba despre o alimentatie sanatoasa. Poate ca nu stiai asta, dar usturoiul este cel mai bun aliment atunci cand vine vorba despre mentinerea in forma si despre sanatatea ta. Deci consumul moderat si regulat de usturoi este mai mult decat indispensabil pentru o sanatate de fier si pentru o silueta frumoasa si armonioasa.

3 beneficii ale usturoiului

Care sunt insa cele mai de pret atuuri ale sale de care ar trebui sa incepi sa profiti nu numaidecat? Usturoiul te protejeaza de anumite tipuri de cancer. Mai multe studii au ajuns la concluzia ca usturoiul are efecte pozitive atunci cand vine vorba despre protejarea de anumite tipuri de cancer. In plus, este cel mai bun atunci cand vine vorba despre intarirea sistemului imunitar, deci despre ajuta corpul sa combata in mod eficient celulele canceroase.

Deci un catel sau doi de usturoi consumati zilnic te vor ajuta sa te tii departe de cancerul de san, de colon, de stomac sau de esofag. Totul datorita compusilor sai sulfurosi, printre care si alicina, cu proprietati antibacteriene si anti-infectioase.

usturoi

Usturoiul este cel mai bun pentru sanatatea cardiovasculara. Consumul de usturoi va duce la ameliorarea fluiditatii sangelui, evitandu-se astfel producerea de cheaguri de sange care pot astupa arterele si pot provoca un infarct. Dar poate sa scada si nivelul de colesterol rau, colesterol care poate duce la aparitia bolilor cardiovasculare. Este deci un aliat indirect al inimii.

Usturoiul este cel mai bun pentru silueta. Usturoiul contine foarte putine calorii si are un indice glicemic foarte scazut. Dar are si un efect diuretic foarte benefic. Deci va lupta contra nivelului de colesterol rau si va favoriza eliminarea urinara. Va stimula in acelasi timp metabolismul si te va ajuta sa arzi caloriile. Iar cnosumul sau va transmite creierului senzatia de satietate atunci cand il vei manca.

Dati cu parerea

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.