3 utilizari ale ghimbirului

Nu ai profitat pana acum de beneficiile minunate ale ghimbirului? Mare pacat. Ghiimbirul este o planta cu un gust parfumat atat de particular care are beneficii minunate pentru organismul nostru. Este planta care vine cu un plus de dinamism, de vigoare, de energie, fiind ideala pentru a lupta contra oboselii si pentru a-ti regasi forma. Dar nu numai.

3 utilizari ale ghimbirului

Ghimbirul detine importante virturi antioxidante care permite corpului sa lupte contra radicalilor liberi. Aceasta radacina minunata are si cea mai benefica actiune digestiva si o actiune anti-reumatismala. Dar are si virturi anti-septice recunoscute si poate sa scada nivelul de colesterol. Care sunt insa principalele sale beneficii de care ar trebui sa profiti?

utilizari ale ghimbirului

Ghimbirul este un remediu anti-greata. Ghimbirul se poate folosi pentru a trata greata sau raul de transport. Pudra de ghimbir uscat sau cateva bucatele de ghimbir natur, consumate dimineata pe stomacul gol sunt deci de mare ajutor. De ce este atat de eficient contra greturilor? Deoarece are o actiune sedativa asupra stomacului. Poate calma si crampele intestinale si poate favoriza in acelasi timp buna functionare a ficatului.

Ghimbirul pentru a lupta contra tusei si gripei. Ghimbirul este cel mai bun remediu natural contra starilor gripale si tusei. Este foarte bogat in vitamine – C, D si B, dar si in saruri minerale sau oligoelemente care vor reda energia organismului. Pentru a trata gripa si tusea se poate prepara un decoct pe baza de ghimbir. Se poate adauga suc de lamaie sau miere, chiar si scortisoara sau cuisoare.

Ghimbirul poate sa fie folosit contra migrenelor si probemelor diegstive. Se pare ca ghimbirul este cel mai bun remediu natural contra durerilor de cap. Poate stimula secretia  de bila si activitatea diferitelor enzime digestive, facilitand astfel digestia. Are si un efect anti-spasmodic foarte eficient. Poti bea astfel o infuzie de ghimbir dupa fiecare masa.

Dati cu parerea

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.