Ambliopie – cum prevenim si tratam aceasta conditie

Ochii copiilor nostri sunt foarte fragili. Vederea lor trebuie protejata inca de la o varsta frageda  pentru a evita unele probleme odata cu inaintarea in varsta. Nu trebuie sa neglijam vederea copiilor nostri. Ochii lor sunt mult mai sensibili decat cei ai adultilor. Noi ca parinti trebuie sa ne asiguram de faptul ca ochii lor sunt protejati de diferitele agresiuni care ii pot afecta.

O expunere prelungita la razele UV favorizeaza imbatranirea prematura a ochiului. Este important sa ne protejam copiii de aceste raze extrem de nocive pentru cristalin. Si copiii pot purta ochelari de soare adaptati pentru ei, ochelari ce beneficiaza de un E-SPF 50+, cu o montura adaptata morfologiei fetei lor.

Cum protejez vederea copilului meu?

vedere

Cea mai buna protectie este prevenirea. Chiar daca copilul nu se plange de probleme de vedere, o vizita in cabinetul oftalmologului este recomandata. Inca de la nastere,  se pot efectua teste de depistare a bolilor oculare. Parintii nu trebuie sa neglijeze acest aspect. Daca este detectata o problema de vedere, este obligatoriu ca micutul sa poarte ochelari de vedere. Trebuie urmarita evolutia vederii pentru ca aceasta sa poata fi corectata inca din timp. Clinica Optisan este una dintre cele mai bune clinici de la noi din tara care se ocupa cu tratarea acestei conditii la copii, si o face foarte bine. Au ani de experienta in domeniu si un staff format din persoane competente in care puteti avea incredere cand vine vorba de vederea copilului dumeanvoastra.

Ambliopia, vederea scazuta la copii face parte din acele modificari cunoscute sub denumirea de afectiuni oculare ce se pot preveni. Ambliopia mai este cunoscuta sub denumirea de «  boala ochiului lenes « . Un ochi este mai puternic in timp ce celalalt este mai slab. In timp, ochiul slab nu mai este folosit devine lenes, inutil. Descoperita la timp, aceasta afectiune se poate trata si are rezultate bune pana la varsta de 6-7 ani. Parintii trebuie sa stie ca screeningul vizual este obligatoriu la toti copiii de trei ani.

Tratamentul ambliopiei este de lunga durata. Copilul va purta ochelari de vedere in permanenta, se vor administra picaturi in ochiul care nu este afectat si ochiul lenes va fi fortat sa vada cu ajutorul unor plasturi speciali.

Magazinul pune la dispozitia pacientilor ochelatii Amblyz, eficienti in tratarea ambliopiei, cea mai noua metoda de tratament. Datorita unui sistem electronic integrat care obtureaza automat, timp de 30 de secunde ochiul bun, copilul ii poarte purta fara probleme ca pe orice alta perehe de ochelari normali. Ochelarii sunt extrem de confortabili, estetici si foarte usor de folosit. Obturarea la intervale regulate de timp va facilita vederea binoculara, creierul copilului se va obisnui sa primeasca informatii de la ambii ochi, ceea ce este deosebit de important in cazul unei afectiuni precum ambliopia.

Contact clinica Optisan:

Email: office@optisan.ro
Telefon: +40260.612.229
Telefon: +40746.672.215

Dati cu parerea

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.