Aflati cum a aparut manichiura nail-art

In general, notiunea de nail art este folosita cu referire la toate modalitatile creative de decorare a unghiilor. Am fi ispititi sa credem ca manichiura ca forma de arta alternativa a fost destinata exclusiv femeilor, dar se pare, conform marturiilor istorice, ca barbatii au fost primii care si-au colorat unghiile, la fel cum s-au petrecut lucrurile si in privinta machiajului, deoarece in vremurile antice constituia un mijloc de a indica statutul pe scara sociala.

Aflati cum a aparut manichiura nail-art

Dovezile arheologice au scos la iveala ca Nefertiti prefera sa isi coloreze unghiile cu rosu, in timp ce regina Cleopatra a Egiptului era pasionata de nuantele aurii si cele aramii, iar femeilor obisnuite, din clasa de jos, le era interzis sa aleaga aceleasi culori. China antica este locul unde s-au inventat lacurile de unghii pe baza de ingrediente naturale, aici practicandu-se obiceiul de a presara pulbere de aur sau argint pe unghii de catre barbatii si femeile din nobilime.  

Femeie

Secolul XX marcheaza descoperirea lacului lichid pentru vopsirea unghiilor, in epoca contemporana manifestandu-se un interes crescand pentru promovarea produselor destinate manichiurii. Drept dovada, au aparut numeroase saloane de manichiura si pedichiura o data cu dezvoltarea industriilor cinematografice si de moda. Starurile de la Hollywood, ca de exemplu Bette Davis, au promovat manichiura half moon si cea frantuzeasca. Extensiile folosite pentru a da iluzia de unghii lungi se dezlipeau adesea chiar in timpul filmarilor. In 1954, aceasta problema a luat sfarsit, cand  stomatologul Fred Slack a creat tehnica de reparare a unghiilor deteriorate, de aici fiind preluata si ideea tehnicii de prelungire cu acryl a unghiilor. De aici pana la crearea celor mai performante produse profesionale pentru nail-art nu a fost decat in pas! Initial, cele mai raspandite forme de unghii erau cele rotunde, patrate sau ovale.

De abia mai tarziu au aparut formele stiletto, pipe sau edge, acest lucru generand alte inovatii si in materie de tehnici de pictura si decorare a manichiurii. La ora actuala, trendurile se schimba foarte repede, astfel incat asistam la o adevarata invazie de modele. Cele mai sofisticate jongleaza cu aplicatii tridimensionale, bijuterii, pietricele si cristale, cuticule vopsite, manichiura french reinventata etc., iar daca nu sunteti foarte indemanantica la crearea de design-uri sau nu aveti la dispozitie pensulele necesare, exista alternative mai comode si mai usoare, precum folosirea unor folii cu transfer la apa, de exemplu, care va permit sa creati manichiuri interesante chiar de acasa, fara a mai exista necesitatea de a merge la salon. Vizionand numeroase tutoriale video si respectand indicatiile de utilizare a lacurilor semi-permanente, ojelor hibrid sau altor produse precum topurile de sigilare, acum a devenit mult mai usor sa inventam propriile design-uri, pentru un plus de originalitate! Una dintre cele mai recente inovatii in materie de nail-art o reprezinta si pudra colorata DIP de la Kiara Sky disponibila intr-o explozie de nuante expresive si intense. Diversitatea de materiale disponibile creeaza posibilitati infinite, iar printre cele mai utilizate metode decorative putem enumera pictura cu vopsele acrilice, acuarele si geluri, accesorizarea cu strasuri si catifea, aplicatii tip tatuaj /abţibild, manichiura cu caviar, diferite ornamente metalice, sclipici si pulberi acrylice pentru realizarea de decoruri 3D.

In concluzie, lumea Nail-Art se afla intr-o perpetua miscare si dezvoltare, la aceasta contribuind noile tehnici si produse profesionale, precum si tendintele dictate de casele de moda si de personajele de pe covorul rosu.

Dati cu parerea

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.