Avem doar doua echipe in Europa League

Ultimele zile au fost foarte importante pentru fanii fotbalului pentru ca s-au disputat ultimele meciuri care au decis jucatoarele din grupele Uefa Champions League si Uefa Europa League. Steaua Bucuresti a fost singura echipa din Romania care a jucat in Champions League, dar se pare ca s-a oprit inaintea grupelor. Meciul cu bulgarii de la Ludogorets a fost unul decisiv unde ne-au batut la penaltyuri, asa ca echipa lui Galca a fost automat repartizata in grupele Europa League.

Avem doar doua echipe in Europa League

Aseara Petrolul Ploiesti si Astra Giurgiu au incercat sa se califice in grupele Europa League, dar doar echipa giurgiuveana a reusit asta. In meciul tur, din Franta, au intors scorul de la 1-0 si au batut cu 1-2, ceea ce le-a permis ca in meciul de acasa sa piarda cu 1-0. Avand in vedere ca au marcat 2 goluri in deplasare, iar francezii doar unul, Astra s-a calificat in grupe. In schimb, Petrolul nu a fost asa de norocoasa. A pierdut ambele meciuri, cu 3-1 acasa si cu 2-1 in deplasare. Din pacate pentru Razvan Lucescu, va trebuie sa mai astepte cel putin un an pentru a juca in grupele unei competitii europene cu Petrolul

Probabil cea mai mare dezamagire a fost Steaua, dupa ce in tur a castigat cu 1-0. In meciul retur a inceput bine, dar in repriza a doua s-au bagat cu fundu-n poarta. Golul bulgarilor a venit in ultimul minut al meciului, ceea ce a impins partida in prelungiri. Acolo totul a fost echilibrat, mai putin faptul ca portarul lor a luat cartonas rosu si l-au introdus pe Cosmin Moti in poarta, care a reusit sa apere 2 penaltyuri si astfel sa obtina calificarea echipei sale in grupele Champions League, unde vor da peste nume mari pentru Real Madrid, Liverpool si alte echipe. Probabil nu se vor califica mai departe, dar este un pas important pentru ei avand in vedere ca este prima oara cand joaca in grupele Champions League.

Dati cu parerea

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.