Beneficiile cititului

Inca de cand eram mici parintii de obligau sa citim orice carte la care se gandeau pentru ca e bine pentru noi si o sa ne ajute pe viitor. Bineinteles, un lucru adevarat, pentru ca nu se poate intampla nimic rau daca citesti o carte. Totusi, ma intrebam eu atunci, mic copil fiind, care sunt adevaratele beneficii ale cititului, de ce sa citesc exact acea carte si multe alte intrebari la care am gasit raspunsul doar cand am crescut. Un lucru care nu mi-a placut niciodata si inca nu imi place la sistemul nostru de invatat este faptul ca esti obligat sa faci anumite lucruri, precum cititul anumitor carti. In acest moment pe mine m-au pierdut, pentru ca nu toata lumea are aceleasi gusturi, placeri, interese si nu toti gasim acele carti ca fiind interesante.

De ce trebuie sa citesti

Cel mai important lucru este sa citesti ceea ce iti place. Fie ca vorbim despre o beletristica, romane politiste, romane de dragoste, carti de groaza, carti crestine sau mai stiu eu ce. Daca asta iti place si asta te intereseaza, atunci de ce sa citesti orice altceva? Lucrezi in domeniul promovarii, PR sau marketing? Atunci probabil trebuie sa citesti carti din acest domeniu pentru a avansa mai mult in cariera, pentru a te dezvolta si a iti mari orizonturile. Acesta este principalul motiv pentru care trebuie sa iei o carte in mana si sa o citesti, pagina cu pagina, cuvant cu cuvant.

carti

Citind, te dezvolti personal. Intalnesti cuvinte noi pe care le cauti in dictionar pentru ca nu stii ce inseamna. In scurt timp o sa le folosesti pentru ca iti sunt uzuale, deci ti-ai dezvoltat vocabularul iar cand cineva vorbeste cu tine nu o sa ai probleme sa intelegi anumite cuvinte. Totusi, cel mai important este sa citesti ceea ce iti place, pentru ca un lucru facut din obligatie nu est niciodata un lucru facut bine. Daca doriti sa va mariti biblioteca puteti incerca sa aruncati un ochi pe libraria Kerigma. O sa gasiti multe carti interesante din diverse domenii, in special edituri crestine.

Dati cu parerea

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.