Ce este banda kinesiologica?

Kinesio Tape este o banda elastica folosita in sport si fitness, fiind conceputa pentru a ameliora durerea si a sustine muschii, ligamentele si tendoanele. Banda kinesiologica poate fi utilizata inainte de un maraton, de un joc de fotbal cu prietenii , de un antrenament intens de fitness, deoarece previne aparitia durerilor și a accidentarilor. Aceasta banda este usor de purtat si poate fi folosita in cazul multor accidentari cum ar fi durerea mijlocului, a genunchiului sau a incheieturilor. Banda kinesiologica poate ameliora durerea pana la douazeci si patru de ore o data ce este aplicata si nu este influentata de transpiratie sau umiditate, putand fi purtata si in apa, deoarece are un adeziv special.

Ce este banda kinesiologica?

Banda se aplica de-a lungul muschilor, ligamentelor si tendoanelor ( considerate tesut moale) si ofera un suport extern lipsit de greutate care ajuta pacientul sa ramana activ in timp ce se recupereaza in urma unor accidentari. Banda transmite o informatie neuromusculara, numita si propioceptiva, care relaxeaza/ inhiba si ajuta la activarea muschilor si tendoanelor. Acest lucru se intampla fara limitarile impuse de benzile care au la baza conceptul de impachetare stransa in jurul durerii.

Banda kinesiologica are un material sintetic ultra-rezistent pe baza de bumbac. Este conceputa sa ofere durabilitate si rezistenta crescuta. Materialul ofera o elasticitate unidirectionala – banda se intinde in lungime, dar nu si in latime. Fibrele care se regasesc in acest material ofera un sprijin stabil fara a limita libertatea de miscare. Ceea ce mai este deosebit la aceasta banda este faptul ca nu mentine umiditatea, ci o elibereaza, ceea ce duce la un confort crescut si uzura minima. Cu cat este mai poroasa aceasta banda, cu atat se elibereaza mai bine umezeala cauzata de transpiratie. Design-ul permite pielii sa respire si, in consecinta, banda kinesiologica poate fi purtata pana la cinci zile de la aplicare fara a provoca mancarimi, iritatii sau alte reactii alergice.

banda kinesiologicaa

Adezivul folosit este unul special, deoarece permite folosirea benzii in diverse medii. Poate fi utilizata in timpul inotului, pe plaja sau in noroi fara a se dezlipi de pe suprafata aplicata. Acest adeziv face ca banda sa fie unica fiindca rezista la umiditate, apa, transpiratie si orice alt element care limiteaza o banda normala. Banda este special conceputa pentru a face fata unui mediu vitreg, dar si sa reziste mult timp dupa aplicarea pe suprafata pielii – acest lucru este denumit in mediile de specialitate Secondskin Adhesive , adezivul care poate fi considerat o a doua piele.

Dati cu parerea

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.