Ce poti face intr-un sejur la Roma?

Superba, carismatica, misterioasa, spirituala, delicioasa, istorica….iata o multime de calificative si de adjective care ne vin in minte atunci cand auzim de orasul Roma, pe vremuri capitala unui imperiu.

Ce poti face intr-un sejur la Roma?

Daca vei alege sa o vizitezi, vei avea ce face aici – sa hoinaresti pe stradutele sale, sa te delectezi cu specialitatile locale, sa descoperi arhitectura orasului, sa te bronzezi, sa vizitezi superbele piete de aici. Cu alte cuvinte, in Roma poti sa faci 1001 lucuri si mai multe. Este destinatia ideala pentru un sejur perfect plasat sub deviza « Carpe Diem ». Iata insa ce poti face pentru a te bucura de un sejur perfect.

roma

Te poti relaxa pe o terasa insorita cu cea mai delicioasa cafea- espresso, capuccino, ristretto, longo, machiatto, doppio, etc. Trebuie neaparat sa iti cumperi o pereche de manusi colorate de pe Via del Corso unde vei gasi numerosi specialisti in marochinarie. Arunca si tu o moneda in celebra Fontana di Trevi pentru ca norocul sa fie de partea ta. Trebuie neaparat sa vizitezi celebra Villa Borghèse, o magnifica gradina, construita in stil englezesc, unde numeroasele fantani si sculpturi se armonizeaza cu vegetatia luxurianta si parfumata.

Trebuie sa iti bagi si tu mana in Bocca della Verita – gura adevarului. Aici vei mai putea admira si artistii pictori din Piata Navona si arhitectura maiestuoasa care o inconjoara. Mai poti face si o plimbare romantica pe podul Sfantul Angelo cu cele 10 statui ale sale cu ingeri pazitori. Dar sa vizitezi si Colosseumul, cel mai emblematic monument al orasului.

Daca tot esti la Roma, mai poti face o vizita spirituala la Vatican cu impresionanta sa Bazilica Sfantul Petru. Panteonul, o capodopera a arhitecturii trebuie sa fie si el descoperit cu forma sa exterioara care ascunde o alta forma interioara. Dar si Palatino, cu ruinele sale care duc la vechiul Circus Maximus. Te mai poti plimba si prin cartierul vechi si plin de viata San Lorenzo. Ai de unde alege pentru a petrece aici un sejur mai mult decat perfect!

Dati cu parerea

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.