Ce poti vizita in Creta?

Creta este o destinatie populara datorita apelor sale turcoaz, climatului bland si hotelurilor de cinci stele. Insa ar fi pacat sa ne limitam la aceasta imagine. Aceasta insula mediteraneana este leaganul miturilor fondatoare, dispune de o bogatie culturala imensa si de un stil de viata aparte.

Supranumita « Insula Zeilor », Creta este, conform mitologiei grecesti, locul de nastere al lui Zeus. Legenda spune ca Rhea, mama lui Zeus si-a ascuns fiul in varful muntelui Ida pentru a-l ascunde de tatal sau Cronos. Perioada ideala de vizitare a Cretei este la sfarsitul primaverii, inceputul toamnei, perioada in care insula nu este atat de aglomerata.

Ce poti vizita in Creta?

Chania este situata in partea de vest a insulei Creta. Aceasta regiune este dominata in totalitate de Lefka Ori care adaposteste si un celebru parc national. Admira cladirile sale de influenta venetiana si turceasca si viziteaza pietele pline de branza greceasca si maslini verzi.

Palatul lui Knosos este asezat in partea de sud-est si este cel mai mare palat din timpurile minoniene. In 1700, din cauza unui cutremur, cladirile din aceasta regiune au fost distruse. La scurt timp au fost reconstruite la o scara mai mare.

insula creta

Heraklion reprezinta cea mai populata si mai mare regiune de pe insula Creta si este situata intre doua lanturi montane. Asezarile pitoresti, plantatiile de vita de vie si de maslini, infrastructura turistica si bogatia arheologica sunt motivele pentru care Heraklion trebuie neaparat vizitata.

Rethymno este cea mai mica regiune de pe insula Creta si le ofera vizitatorilor plaje fine si pesteri deosebite. Un melanj superb de sate traditionale de munte si statiuni luxoase.

Lasithi trebuie neaprat vizitat datorita golfului Mirabello, apelor cristaline, morilor de vant de pe platoul cu acelasi nume dar si hotelurilor de lux care ofera o priveliste fascinanta.

Elounda este statiunea de lux de pe insula Creta adapostind cele mai luxoase hoteluri. Este situata la aproximativ 10 kilometri distanta de Agios Nikolaos.

Dati cu parerea

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.