Chappie: un film inspirat de…Bjork

Filmul SF Chappie a fost lansat in cinematografele din Romania pe data de 6 Martie. Chappie este filmul lui Neill Blomkamp. Pentru a concepe robotul aflat in centrul acestei aventuri, realizatorul filmului District 9 s-a inspirat din unul din cele mai celebre videoclipuri ale cantaretei Bjork: All is Full of Love.

Chappie: un film inspirat de…Bjork

Pasionati de science-fiction din tara, dati-va intalnire in salile de cinema. Chappie, al treilea lung-metraj realizat de Neill Blomkamp tocmai a fost lansat si in cinematografele din Romania. Realizatorul sud-african, angajat in mod oficial pentru a pune in scena al cincilea episod din saga Alien, spune aici povestea unui robot care poseda capacitatea de a gandi si invata sa traiasca in mijlocul oamenilor. Un film spectaculos care reuneste nume cunoscute din lumea filmului precum Hugh Jackman, Sharlto Copley, Sigourney Weaver si grupul Die Antwoord.

Deja cunoscuti din scurt-metrajele lui Harmony Korine, Spring Breakers, Ninja si Yo-Landi Vi$$er au un rol cheie in cadrul acestui film, deoarece sunt parintii adoptivi ai lui Chappie.

Chappie

In cadrul unui interviu, Neill Blomkamp a explicat faptul ca munca artistica a cantaretei islandeze Bjork l-a influentat foarte mult, clipul All is Full of Love in special. Clipul reprezinta o mica bijuterie revolutionara imaginata de catre Chris Cunningham in anul 1999, clip in care doi roboti descopera iubirea. Despre clip, Neill Blomkamp declara ca este o capodopera, un clip care l-a determinat sa avanseze in aceasta meserie de realizator si producator de filme.

Chiar daca Chappie nu se aseamana din punct de vedere fizic cu versiunea high-tech a cantaretei, cei doi roboti au drept punct comun umanitatea ascunsa in spatele unei carapace de otel. Designul robotului este pur si simplu fabulos, emotia pura se amesteca cu frumusetea plastica. Chappie este un fel de omagiu muncii lui Cunningham. Dar voi? Va mai amtintiti de acest videoclip mai vechi al artistei Bjork ?

0 Comentarii

Dati cu parerea

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.