Cum alegem cravata potrivită?

Cravata, o bucată lungă din material țesut purtată în jurul gâtului peste cămașă mai precis la primul nasture poziționat lângă guler, unde se face un nod special.

De patru secole pe parcursul existenței acesteia, cravata a suferit diferite modificări de stil, modele și imprimeuri. Din trecut până în prezent cravata este un simbol al eleganței și masculinității.

Cum alegem cravata potrivită?

Cravata, astăzi este unul dintre elementele care scot în evidență omul modern și stilat. Cravata completează o ținută elegantă, poate fi asortată unei ținute de zi sau ca parte componentă a unei uniforme.
Cravatele sunt produse într-o varietate de modele și culori extraordinar de mare, ceea ce pune în dificultate pe cei care doresc să asorteze cât mai corect cravata la ținuta pe care doresc să o poarte. Tendința designerilor de a creea cravate din diferite materiale cu texturi felurite, în culori variate și croieli cu lățimi diferite, Vă ajută să faceți alegerea potrivită vestimentației căreia doriți să-i asortați o cravată.

În concordanță cu evenimentul la care participați cravata poate fi asortată după anumite reguli care pot creea un look stilat.

Putem asorta cravata în funcție de:

 • conformația corporală, cravata lată și lungă poate fi purtată de o persoană înaltă cu umeri lați iar cravata slim poate fi purtată de prsoane cu o constituție mai subțire
 • socierea cromatică, bărbații care au păr și ten de culori deschise pot alege culori pastelate, cei cu păr de culoare închisă și ten închis pot să încerce contrastele puternice (de exemplu camasa) galben înspre portocaliu cu cravată mov nici prea închis nici foarte deschis)
 • cravata poate să aibă o nuanță apropiată de culoarea cămășii, să contrasteze cu nuanța cămășii sau să fie complementară culorii cămășii
 • La o cămasă albă poate fi asortată orice tip de cravată indiferent de model sau imprimeu.
  camasa

 • imprimeul cravatei, dacă are de exemplu forme geometrice poate fi asortată la o cămașă uni
 • combinația de materiale, la o cămașă de vară cu o densitate scăzută a materialului, putem asorta o cravată împletită de mătase
 • Un comentariu
  1. April 25, 2016

  Dati cu parerea

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.