Curatenia inainte de toate

Ai probleme cu angajatii si cu buna functionare a firmei? Crezi ca ai analizat tot ce se poate analiza pentru rezlvarea problemelor din interior si totul pare in regula? Poate ca totusi in scapa ceva care trebuie rezolvat si care afecteaza in mod direct buna functionare a lucrurilor.

Daca esti in aceasta situatie poate ca este vorba de curatenie. In foarte multe cazuri angajatii nu prea au curajul sa vorbeasca despre anumite probleme mai ales daca este vorba de curatenie care poate fi un subiect parecum sensibil deoarece pur si simplu le e frica sa nu isi piarda locul de munca.

Este un subiect care in cele mai multe cauzuri da foarte multe batai de cap. Pastrarea curateniei la locul de munca este esentiala pentru bunul mers al lucrurilor deoarece nimeni nu va putea da randamentul dorit intr-un spatiu insalubru si foarte dezordnat. Este dovedit stiintific ca oamenii nu pot lucra cum trebuie daca nu sunt indeplinite cateva conditii elementare. Spatiu luminos si aerisit si ordine si curatenie.

Sa nu mai vorbim despre afacerile care implica si clienti cum ar fi pensiuni sau hoteluri unde este extrem de importanta curatenia facuta in detaliu intre clientii care ocupa camerele. In cazul acestor afaceri majoritatea clientilor aleg sa se intoarca acolo unde s-au simtit cel mai confortabil si unde au fost respectati deoarece au platit pentru niste servicii si este absolu necesar sa fie tratati cu respect.

Cand vine vorba de curatenia in camere si bai trebuie folosite produse de cea mai buna calitate care sa improspateze aerul din camera si sa dea senazatia de acasa .

Tot ce tine de lenjerii, prosoape, perdele si asa mai departe trebuie spalate cu detergenti rufe profesionali si de calitate pentru un plus de prospetime si pentru a da un miros cat mai placut.

Bucatariile iarasi trebuie sa fie foarte bine puse la punct deoarece este destul de serioasa treaba cu toxinfectiile alimentare care nu sunt cauzate neaparat de mancarea alterata ci si de o igiena necorespunzatoare in ceea ce priveste vasele din bucatarie si bucataria in general. Astfel bucatariile trebuie dotate cu detergenti bucatarie si detergenti vase, care sa faca fata oricarei situatii.

Camerele trebuie si ele curatate la inainte de primirea fiecarui client cu produse de curatat pardosele si mobila pentru ca nimanui nu i-ar cadea chiar placut daca ar urma sa stea catev zile intr-o camera in care stratul de praf este de un deget iar pe jos sunt tot felul de urme de pantofi si asa mai departe.

Respectul fata de clienti este esential cand vine vorba de pensiuni sau hoteluri si in primul rand este aratat prin curatenie. In special ca este vorba de un mediu in care non stop se schimba oamenii care se cazeaza pe parcursul sezonului de vacante.

Sa nu uitam de obligatia prin lege in ceea ce priveste curatenia in astfel de locuri si ca sanctiunile in acesta privinta sunt destul de drastice si pot duce chiar pana la inchiderea hotelului sau pensiunii.

 

Dati cu parerea

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.