Cutremur de 4.9 grade pe scara Richter in Vrancea

Ieri, 29 martie 2014, a avut loc un cutremur de 4.9 grade pe scara Richter. Destul de mare zic eu. Cutremurul s-a produs in jurul orei 21:18 in Vrancea, iar la mine in Braila s-a resimtit tot cam pe atunci, destul de bine. Fiind foarte aproape(geografie vorbind) de zona respectiva, cred ca in tot orasul s-a resimtit. Si ora a ajutat, fiind o ora la care multa lume sta si se uita la televizor, cum am facut si eu.

La un moment dat ma uitam la televizor, dupa care simteam ca incepe sa se miste ceva. Ma uitam la masa de la birou, se misca si ea. Parintii nu ziceau nimic, pur si simplu stateam pe scaun si ma uitam inmarmurit cum se misca masa si putin televizorul. Dupa cateva secunde bune totul s-a oprit. Eu inca simteam ca se misca pamantul cu mine, chiar daca totul se terminase.

Cutremur de 4.9 grade pe scara Richter

In general nu prea simt cutremurele, si nici nu prea imi e frica. Daca se intampla sa fie un cutremur in timp ce dorm, nu il simt aproape de loc. O singura data m-am trezit pe timp de cutremur, dar doar am deschis ochii, am vazut ca se misca biblioteca si m-am culcat la loc. Ce pot sa spun, bine pentru mine, cred. Dupa cutremur am cautat putin pe internet sa vad informatii si am aflat ca ieri au mai fost in jur de 4 cutremure in zona Vrancei, mai mici, pe care nu le-am simtit deloc. Trei dintre cutremure au fost de 2-3 grade iar unul a fost de 4.3 grade.

Nu stiu cat de bine s-a resimtit si in partea de vest a Romania, dar din ce am inteles in partea de est si nord s-a simtit destul de bine. Oricum, daca nu ati simtit cutremurul sunt sigur ca ati citit zeci de statusuri pe Facebook prin care lumea anunta ca a fost cutremur.

Dati cu parerea

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.