Produse bio – de ce e bine sa cumparam astfel de produse

Cand vine vorba de produse bio, pot sa dau un sfat sau doua. De ceva vreme am inceput sa folosesc astfel de produse, in detrimentul produselor din supermarketuri si hypermarketuri. La recomandarea unor prieteni care traiesc in alte tari din Europa si care folosesc deja produse bio si organice de mai mult timp, am decis si eu sa le urmez sfatul. Am inceput prin a ma documenta mai mult, prin a frecventa mai des astfel de magazine, chiar daca nu cumparam de fiecare data. Se poate spune ca am facut putina “munca de teren”.

Prima data ma gandeam ca produsele bio sunt doar produse care se mananca. Ma gandeam la oua, lapte, branzeturi, carne, ma gandeam la alimente care nu au atatea chimicale. Dar se pare ca m-am inselat. Pe langa toate cele mentionate, la magazinele cu produse bio o sa gasiti multe altele, precum lucruri specifice femeilor, si aici vorbesc de machiaje, creioane de ochi si multe altele la care nu ma price. De asemenea, mai putem gasi cosmetice foarte multe, sapun natural dar si multe altele. Nu am avut timp sa ma uit foarte bine si oricum orasul meu este unul micut, aceasta piata a produselor organice este deocamdata sub dezvoltata aici. Cu siguranta persoanele care stau prin afara sau chiar si in Bucuresti, Cluj, Timisoara ne pot spune mai multe.

Produse bio – de ce e bine sa cumparam astfel de produse

In continuare as vrea sa va spun cateva motive pentru care eu am decis sa trec la produse organice si bio, in defavoarea celor normale. Bineinteles, ca orice lucru, acesta are avantaje si dezavantaje, dar eu am consider ca partile pozitive sunt mai multe decat cele negative. In primul rand, sanatatea este un lucru important. Cred ca ati auzit cate scandaluri sunt la stiri cu produsele din hypermarketuri extra cunoscute, cum ca produsele lor sunt bune de..aruncat. Acesta a fost principalul motiv pentru care am inceput sa cumpar, incet-incet, mai multe produse bio.

Mai mult, ajuta foarte mult atat la sanatate cat si la culoarea pielii si in general la starea noastra. Pot spune ca dupa ce mananca acum ma simt mult mai bine, culoarea pielii este una mai vie, mai naturala. Daca vorbim si de dezavantaje, pot spune ca pretul este unul destul de ridicat. Cu siguranta nu toata lumea isi poate permite sa manance doar produse naturale, cum nici eu nu imi permit. Dar mai fac cate un sacrificiu, mai cumpar un ou bio, un sapun natural, niste carne mai eco. Acelasi lucru il recomand tuturor. Totul incepe usor, usor.

Dati cu parerea

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.