Dans sportiv – un hobby bun pentru oricine

Cand vine vorba de dans sportiv, nu pot spune ca sunt un profesionist. Mi-ar fi placut sa practic acest sport de cand eram mai mic, pentru ca acum nu ma mai simt atat de bine, dar eu sunt putin mai introvertit. Mi-ar fi placut sa stiu sa dansez mult mai bine decat o fac acum, sa stiu ca la orice petrecere ma duc, orice nunta, botez, majorat o sa fac senzatie pe orice dans. Odata ce faci un tip de dans, cum e dans sportiv, poti sa dansezi mult mai bine pe orice stil de melodie.

Desi am avut sansa de a ma duce cand eram mai mic, nu stiam exact cu ce se “mananca” si am dat cu piciorul sansei mele de a fi un dansator mai bun. Ma gandeam ca prietenii si colegii vor rade de mine si in plus eram si foarte rusinos. Acum regret aceste decizii si mi-ar placea sa merg la astfel de cursuri. Am gasit cateva anunturi in care specificau ca accepta si persoane de peste 18 ani, deci cred ca imi vor incerca si eu sansa.

Dans sportiv – un hobby bun pentru oricine

Cautand pe internet mai multe siteuri de dans sportiv, am dat peste cateva anunturi prin care anuntau o noua categorie de varsta. Se pare ca in curand 3 noi sectiuni vor aparea, si anume cele de dans sportiv pentru adulti incepatori, intermediari sau avansati. Mi se pare o idee geniala sa accepti si adulti, fie ca au mai luat cursuri de dans sau doar danseaza dupa ureche. Mi se pare extrem de frumos sa inveti persoane de 30-40 de ani sa danseze. Pana la urma, cam in jurul acestei varsta lumea se duce din ce in ce mai des la nunti, botezuri si astfel de petreceri.

Aici, lumea danseaza foarte mult. Nu mai sunt aniversari in care stateam la o pizza si o vorba, ci sunt petreceri in cate dansezi si cate 5-6 ore, dansezi si rock, si tango, si vals si multe altele. De aceea, e bine sa stii sa dansezi. Nimeni nu vrea sa se faca de ras, si pana la urma la o astfel de petrecere distractia sta in dans. Chiar daca stai si mananci o mancare buna, bei un vin excelent, trebuie sa te mai si misti de pe scaun, sa nu amortesti, si sa dansezi alaturi de sotie/sot si sa va aduceti aminte de copilarie si cum dansati la banchet sau la alte petreceri.

Exista mai multe categorii de lectii de dans. Daca doriti sa invatati doar tango, puteti sa va duceti direct la aceasta clasa. Eu unul as merge la niste cursuri de unde sa invat sa dansez mai multe stiluri de dans, pentru ca niciodata nu stii ce situatie se iveste si ce muzica se pune. Pana la urma la o petrecere nu se va dansa doar un singur stil de dans. Si pana la urma, este bine si pentru tine sa stii sa dansezi si alte tipuri de dans. Cand copii vostri se vor face mari puteti sa ii initiati dumneavoastra in arta dansului si dupa aceea pot urma aceeasi scoala de dans sportiv. Nu ar fi frumos?

Dati cu parerea

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.