Economie – bratara de aur a societatii noastre

Suntem intr-un secol in care trebuie sa facem cat mai multa economie daca vrem sa supravietuim. 2014 e un an in care trebuie sa verificam preturile in toate magazinele pentru a gasi oferta cea mai buna reducand astfel banii cheltuiti. Pe scurt, incepand din acest an romanii ar trebui sa invete sa faca economie si sa nu mai arunce banii in vant.
Cea mai buna metoda de a face economie este crearea de liste si verificarea in detaliu a celor necesare. Astfel putem gasi obiecte de care chiar nu avem nevoie insa se afla pe lista de cumparaturi. De asemenea trebuie sa facem in asa fel incat sa scoatem cati mai putini bani din buzunar.

Mereu am admirat oamenii care stiu sa faca de toate. Acei oameni care stiu sa se descurce in orice fel de situatie sunt oamenii care in aceste vremuri destul de grele vor trai bine si asta se datoreaza faptului ca stiu sa se descurce. Acestia ar trebui sa fie niste idoli pentru noi deoarece avem de invatat destul de multe lucruri de la ei. Sa va dau un exemplu: atunci cand ni se strica o priza multi dintre noi obisnuim sa apelam la un electrician insa aceasta problema minora poate fi rezolvata si de catre noi. Pana la urma o priza nu e mare filozofie ci trebuie doar sa ne descurcam.

Economie – bratara de aur a societatii

Ideea este ca ar trebui sa renuntam la unele servicii care nu ne sunt strict necesare si sa le inlocuim chiar noi. Sa invatam sa facem ceea ce fac mecanicii pe care ii platim sa ne repare usa, becul, priza sau alte obiecte de mobilier.

Bineinteles ca si aici exista niste costuri insa acestea sunt mai reduse. Putem cumpara cateva accesorii scule electrice si astfel, cu o investitie minima, vom fi pregatiti sa aratam cat de meseriasi suntem. Nu avem nevoie decat de rabdare si de putina indemanare. Astfel cu calm si cu dexteritate plus un tutorial de pe Youtube ne putem repara singuri scaunul sau alt obiect care se strica.
Mai mult prin achizitionarea unor astfel de scule ne putem ajuta chiar si vecinii sau rudele care de cele mai multe ori nu se vor sfii sa scoata zece lei din buzunar, bani foarte utili in vreme de criza pe care ii puteti folosi pentru a achita alte servicii pe care dumneavoastra nu le puteti presta.

Cu toate ca recomandam ca fiecare barbat sa se ocupe de micile probleme tehnice care apar in majoritatea gospodariilor tin insa sa va avertizam in legatura cu un aspect foarte important: Atunci cand problema este una mai serioasa (de exemplu defectarea aragazului sau a centralei termice) stati cuminti si nu incercati sa rezolvati singuri deoarece este foarte riscant. Cu toate ca aparent ati rezolvat problema, centrala dumneavoastra va deveni o adevarata bomba cu ceas care va pune in pericol atat locuinta cat si pe dumneavoastra.

Asadar cumparati-va scule electrice insa folositi-le doar atunci cand e cazul deoarece doar asa veti reusi ca la sfarsitului anului 2014, dupa ce trageti linie la calculele pentru finante sa rezulte un profit cat mai mare.

Dati cu parerea

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.