Euro 2016 – se califica Romania?

Nu mai este mult pana la urmatoarea mare competitie dintre echipele nationale, si aici vorbesc despre Campionatul European din 2016 care se va disputa in Franta. Ultima mare competitie a fost Cupa Mondiala de anul trecut, dar din pacate pentru noi Romania nu s-a calificat, dar inca speram la Euro 2016 mai ales ca avem sanse mari avand in vedere ultimele rezultate bune pe care le-am obtinut in ultimele meciuri din grupa de calificari. Dupa 4 meciuri din 10 jucate in grupa F, Romania se afla pe primul loc cu 10 puncte, la un punct diferenta de Irlanda de Nord.

Euro 2016 – se califica Romania?

Mare mi-a fost mirarea, pe 14 noiembrie anul trecut cand am jucat un meci foarte important, impotriva celor de la Irlanda de Nord care pana atunci erau pe locul intai. De ce am fost mirat? Pai, deoarece echipa a reusit sa castige cu 2-0 chiar daca era primul meci al noului antrenor si jucatorii cu erou obisnuiti cu stilul acestuia, dar dupa jocul lor mi-am dat seama ca totul s-a schimbat in bine fata de “era Piturca” cand echipa incepea meciul in defensiva. Acum suntem mult mai agresivi, atacam, avem pofta de goluri si cine stie, poate chiar si o mica sansa de calificare.

euro 2016

Nu vreau sa ma imbat cu apa rece, dar daca echipa va juca la fel de bine cum a facut-o si pana acum nu vad de ce nu am ocupat macar locul 2 in aceasta grupa pe care o mai impartim cu Irlanda de Nord, Grecia, Ungaria, Insulele Feroe si Finlanda. Grecia este marea dezamagire a grupei avand doar un punct din 4 meciuri si sincer sa fiu nu cred ca mai au multe sanse la calificare, ceea ce bine e pentru nationala noastra avand in vedere ca grecii porneau ca favoriti la castigarea grupei F.

Credeti ca nationala romaniei la euro 2016 va face o figura frumoasa? Eu sincer par sa fiu pozitiv, nu stiu de ce. Poate mi-a placut foarte mult jocul pe care l-au avut cu Irlanda si in special faptul ca am trecut de la modul “cu fundu-n poarta” la modul “hai sa dam si noi un gol”. Mai avem 6 meciuri de jucat in aceasta grupa iar urmatoarele meciuri se vor disputa 29 martie(acasa cu Insulele Feroe) si pe 13 iunie, in deplasare cu Irlanda de Nord. Ultimul meci se va juca pe 11 octombrie in Feroe, dar eu sper ca pana la acel meci echipa naostra sa fie calificata matematic in faza urmatoare si poate chiar o sa facem o figura frumoasa la Campionatul European 2016 din Franta.

Dati cu parerea

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.