Masurarea si gestionarea costurilor de intretinere pe kilometru

Alaturi de consumul de combustibil, costurile de intretinere pe kilometru reprezinta un domeniu in care companiile de transport au un anumit control – unde modificarile de comportament si de proces pot avea un impact real asupra fiabilitatii flotei si pastrarii costurilor reduse pentru clienti. Este, de asemenea, destul de usor de a urmari costurile de intretinere/km ceea ce face mai usoara identificarea zonelor cu probleme si evaluarea eficacitatii strategiilor puse in aplicare.

Masurarea si gestionarea costurilor de intretinere pe kilometru

De ce conteaza

In medie, costurile de intretinere reprezinta aproximativ 10% din costurile totale de operare ale unui camion, intr-un an. In masura in care aceste costuri sunt asociate cu intretinerea programata si reparatiile regulate, acestea reprezinta o investitie buna. Pe de alta parte, asistenta rutiera si reparatiile majore sunt extrem de costisitoare. Reducerea acestora, prin inspectii regulate si intretinere preventiva, poate limita cheltuielile operationale totale.

Provocarile

In timp ce importanta intretinerii preventive periodice este bine cunoscuta, poate fi dificil de aratat modul in care beneficiile inspectiilor amanuntite merita investitia de timp necesara pentru a le executa. Soferii si echipele de intretinere trebuie sa inteleaga importanta acesteia si sa fie dispusi sa participe activ la aceste actiuni.

camere video auto

Analiza si diagnosticarea

Dispozitivele electronice pentru camion si de logistica de la bordul vehiculelor, face relativ usoara determinarea celor mai mari surse de probleme in acest domeniu. Conducatorii auto si tehnicienii de intretinere pot de asemenea oferi parerile si feedback-ul lor. Prin acest proces se poate stabili daca exista neconcordante in inspectiile soferilor pre-excursie si post-calatorie, precum si o necesitatea pentru inspectii mai frecvente si / sau mai detaliate din partea echipelor de intretinere.

Masuri concrete: imbunatatirea rutinei de intretinere preventiva

Un plan la nivel de companie poate fi implementat pentru a educa personalul cu privire la modul de a efectua inspectii amanuntite pre si post-calatorie si importanta acestora. Se poate sublinia rolul lor in prevenirea defectiunilor majore si importanta de a le indeplini in mod corespunzator – pentru clientii care se bazeaza pe performanta si punctualitate, pentru companie, precum si pentru soferii auto insisi (intrucat problemele ce pot aparea pe drum le pot diminua performanta si ii pot incetini). Se poate examina, de asemenea modul in care se poate imbunatati frecventa intretinerilor regulate preventive si ce schimbari ar putea fi efectuate de catre tehnicieni pentru a le face mai cuprinzatoare.

Adaugarea de echipamente de diagnostic si accesorii service camion pentru toate vehiculele din flota va oferi o cantitate mare de date cu privire la tipurile de probleme de intretinere care afecteaza cel mai des camioanele companiei. Acest lucru permite adoptarea schimbarilor fructuoase si eficiente.

Dati cu parerea

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.