Optimizare SEO si promovare pe net

Ti-ai creat un site nou pentru o afacere si te intrebi cum ai putea aduce trafic pe siteul respectiv? In zilele noastre, mijloacele de promovare pe net s-au diversificat enorm. Trebuie sa fii constient de faptul ca oricat de informativ si atragator ar fi site-ul tau, atata vreme cat nu este promovat si nu stie nimeni de el – cu alte cuvinte, pana nu aduci trafic pe site – nu ai cum sa primesti comenzi online, cereri de oferta, nu vei reusi sa fidelizezi vizitatorii site-ului. Mai jos ai o lista de metode eficiente de promovare pe net, printre care intra promovarea pe social media, comunicatele de presa, optimizarea SEO si multe altele.

Optimizare SEO si promovare pe net

seo

Retelele de socializare

Din noua milioane de utilizatori de internet, sase milioane folosesc Facebook. Prin urmare, prezenta pe retele de socializare precum Facebook sau Google Plus va contribui la sporirea notorietatii site-ului si la consolidarea pozitiei in cadrul motoarelor de cautare. Prioritatea ta daca decizi sa iti promovezi site-ul pe o retea de socializare este aceea de a atrage un numar cat mai mare de fani.

Newsletter

O alta metoda eficienta de a atrage vizitatori pe site-ul tau este trimiterea unor campanii de email marketing. Bazele de date obtinute in mod legal cu permisiunea persoanelor care fac parte din aceasta vor aduce rezultate pe termen lung.

publicitate online
Video pe YouTube

Mai nou, YouTube este cel care aduce unui site cel mai mare trafic. Utilizatorii raspund din ce in ce mai pozitiv la imaginile video de unde pot fi redirectionati cu usurinta spre site-ul tau. In ultimul timp au aparut din ce in ce mai multe canele romanesti pe Youtube, ceea ce este un lucru bun, insemnand ca se dezvolta si la noi aceasta piata. Avem vloggeri generalisti, make-up, lifestyle, dar si multe canale de gaming, generale si multe altele. Eu cred ca in cativa ani YouTube va avea un cuvant de spus pentru companii site-uri si la noi, si vor putea trimite trafic bun inspre acestea.

La momentul actual social media este poate cea mai puternica unealta pe care o puteti folosi pentru a trimite trafic repede pe site-ul dumeanvoastra. Sigur, este excelent daca aveti si o pozitionare buna in Google pentru cuvintele cheie target, dar daca vreti un inceput rapid si usor, va recomand serviciile de social media de la Target Web, o agentie puternica de SEO din Romania. Puteti sa aflati mai multe despre serviciile lor la ei pe site: https://www.targetweb.ro/servicii-social-media/.

Posteaza cat mai des informatii noi pe site, articole

Specialistii recomanda detinerea unui blog integrat in site si adaugarea constanta, macar o data pe saptamana de articole cu informatii noi din domeniul de activitate. Astfel vei ajuta motoarele de cautare sa iti indexeze site-ul mai des. Continutul de calitate si articolele relevante intra in categoria de optimizare SEO a site-ului. Titlurile articolelor trebuie sa fie cat mai atragatoare dupa care promovate si distribuite pe retelele de socializare.

Site-uri de anunturi

Exista actualmente numeroase site-uri de anunturi pe care poti publica in mod gratuit anunturi dar si o multime de aplicatii online de anunturi care accepta contra cost sa trimita anuntul in sute de site-uri de anunturi. In acest anunt se va introduce adresa site-ului dar si alte date ce pot contribui la cresterea vanzarilor.

Comunicate de presa

Exista site-uri de comunicate de presa care accepta publicarea comunicatelor – gratuit sau contra cost – trimise de o companie. Aceste comunicate se pot trimite si spre publicatiile de stiri.

Dati cu parerea

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.