Panouri radiante cu infrarosu sau centrale termice?

Panourile radiante cu infrarosu sunt niste tablouri alimentate cu energie electrica care, montate pe peretele sau pe tavanul unei incaperi, incalzesc obiectele aflate in respectiva incapere, aceste obiecte incalzind la randul lor aerul. Pot fi folosite ca unica sursa de incalzire, cu conditia sa fie corect dimensionate.

Treaba cu dimensionarea sta in atributiile comerciantului, asa ca, pentru o dimensionare corecta apelati la un comerciant serios si experimentat. Un astfel de comerciant gasiti la www.panouriradiante-incalzire.ro.

De ce panouri radiante cu infrarosu si nu centrale termice pe gaz sau curent?

Un motiv, care pe mine personal ma impresioneaza este ca, spre deosebire de curentul de aer cald creat de centralele termice, caldura emanata de panourile radiante, prin undele infrarosii, pastreaza peretii calzi, uscatii si lipsiti de mucegai.

Un alt motiv, foarte important pentru cei ce tin la siguranta lor, este acela ca riscul de incendiu sau explozie se reduce la minim.

Ca si consum, comparativ cu o centrala termica, specialistii apreciaza ca panourile radiante cu infarosu reduc consumul aferent incalzirii cu 20-50%. In plus, din doi in doi ani, proprietarii de centrale termice pe gaz trebuie sa plateasca pentru verificarea instalatiei de catre ISCIR. Mai mult, in ultima perioada pretul gazului natural a crescut semnificativ (nu pare sa se opreasca aici), asa ca, incluzand si acest aspect, putem numi incalzirea cu panouri radiante cu infrarosu incalzirea viitorului.

panouri-radiante-infrarosu

Alte avantaje ale panourilor radiante cu infrarosu: temperatura uniforma in incapere, diferenta dintre podea si tavan fiind foarte mica; incalzire sanatoasa, radiatiile infrarosii emise producand o serie de efecte benefice pentru ormanismul uman; instalare rapida, fara autorizatii; ocupa foarte putin spatiu, fiind de altfel foarte estetice.

Legandu-ne de partea estetica, panourile radiante cu infrarosu pot fi si personalizate dupa bunul plac.

Revenind din nou la consum, pentru a se intelege mai bine ce consum presupune incalzirea cu panouri radiante cu infrarosu, prezentam in continuare estimarea celor de la www.panouriradiante-incalzire.ro, facuta pentru incalzirea unei camere de 16 mp, cu izolatie medie. Astfel, cei de la www.panouriradiante-incalzire.ro estimeaza pentru incalzirea unei astfel de camere un consum de 80-90 lei/luna.

Aceeasi oameni au tinut sa precizeze ca, legat de consum, aprecierile facute de ei si de oricine altciveva pot fi doar estimative. Consumul depinde de foarte multi factori, multi dintre ei fiind greu sau imposibil de anticipat.

Cei dornici sa cunoasca mai multe despre incalzirea cu panouri radiante cu infrarosu pot citi si acest articol: http://www.chibzuintza.ro/incalzire-panouri-radiante-infrarosu/

Dati cu parerea

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.