Probleme cu bateria auto: Cand este timpul pentru inlocuirea acesteia?

“Daca as fi stiut mai devreme!” Cu siguranta, am trecut cu totii prin aceasta situatie la un moment dat. Din fericire, exista cateva simptome care pot indica ca bateria auto sau chiar si un acumulator moto are nevoie de atentie, inainte de a fi prea tarziu:

Probleme cu bateria auto: Cand este timpul pentru inlocuirea acesteia?

1. Primul semn

Motorul porneste greu: atunci cand incerci sa pornesti vehiculul, acesta este lent si are nevoie de mai mult timp decat in ​​mod normal pentru a porni.

2. Al doilea semn

Verifica luminile motorului: lumina motorului de verificare se aprinde uneori, atunci cand puterea bateriei este slaba.

3. Numarul 3

Nivel scazut al lichidului: acumulatorii auto au de obicei o parte a carcasei care este translucida, astfel incat sa poti vedea intotdeauna nivelul lichidului din baterie. Daca nivelul acestuia este sub placile de plumb: (conductoare de energie) in interior, este timpul sa testezi bateria si sistemul de incarcare.

piese auto

4. Semnul 4

Umflarea si expandarea carcasei bateriei: in cazul in care carcasa acumulatorului este umflata este posibil ca vinovata sa fie caldura excesiva, care a provocat aceasta problema, scazand astfel durata de viata a bateriei.

5. Semnul numarul 5

Scurgeri ale acumulatorului: scurgerile cauzeaza coroziune in jurul bornelor: (acolo unde sunt situate conexiunile prin cablu „+” si „-„).

6. Semnul numarul 6

Varsta: bateria poate avea o viata mai lunga decat cei trei ani, dar, este indicat, sa ii inspectezi starea anual, atunci cand a trecut de acest prag.

Cum poate un acumulator sa se descarce peste noapte?

Bateriile pot face multe lucruri in timp ce nu esti atent. Cel mai comun mod in care o aceasta se poate descarca peste noapte este de a lasa o lumina sau un adaptor de alimentare conectat. Aceasta poate, de asemenea, sa se descarce peste noapte daca exista componente electrice defecte sau cabluri.

Ce factori vor afecta durata de viata a bateriei auto?

Vrei sa stii daca acumultarul tau va dura trei ani sau mai mult? Ei bine, asta depinde de obiceiurile de condus si de clima din zona in care locuiesti. Excursiile scurte inseamna, de asemenea, o viata mai scurta a bateriei. Daca faci mai multe excursii scurte (mai putin de 20 de minute), aceasta nu va avea suficient timp pentru a se reincarca complet, scurtand speranta de viata a acesteia. La fel, temperaturile extreme ucid acumulatorii auto. Temperaturile ridicate – si chiar si temperaturile de inghet – pot scurta durata de viata a acestora.

Dati cu parerea

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.