Ce rol are marcajul ContiSEAL specific unelor anvelope Continental

Pe flacul unelor modele de anvelope Continental putem vedea inscrisa notatia ContiSeal. Aceasta semnifica de fapt denumirea unei recente tehnologii care joaca un rol deosebit in etansarea penelor de cauciuc ce pot surveni in calea de rulare a unei anvelope. Modelele de anvelope prevazute cu ContiSeal sunt folosite drept echipament original pentru noul Volkswagen Passat Coupe din mai, 2008, dovedindu-si eficienta in repetate randuri, conform sondajelor in randul soferilor si altor studii efectuate.  

Ce rol are marcajul ContiSEAL specific unelor anvelope Continental

Cum recunoasteti marcajul ContiSeal

Intai de toate, anvelopele care au implementata tehnologia de ultima ora ContiSeal pot fi recunoscute cu usurinta datorita cuiului desenat pe peretele lateral. Ele sunt compatibile cu marea parte a jantelor de pe piata. Modelele prevazute cu aceasta modalitate de etansare prezinta si un strat vascos ce dispune de o consistenta lipicioasa aflat pe camasa interna a pneului. Astfel, perforarile cauzate de obiecte ascutite, taioase, de pilda cuie cu un diametru nu mai mare de 5 mm, sunt imediat etanseizate.

anvelope

Orice sofer interesat sa monteze anvelope vara si iarna Continental se poate baza pe fiabilitatea modelelor fabricate de producatorul german recunoscut drept al doilea pe plan mondial la productia de sisteme electronice de franare si care detine locul patru la productia de cauciucuri auto in lume.

Cum functioneaza tehnologia de etanseizare ContiSeal

Stratul adeziv ajuta la etanseizarea pe termen scurt a perforatiilor de pe banda de rulare, fiind un mijloc ingenios de a stopa pierderile de presiune de aer, inclusiv in cazul in care obiectul in cauza, cel care a determinat pana, se desprinde. Acest lucru poate fi considerat un real avantaj atunci cand un sofer se afla in traficul rutier, deoarece in situatia neplacuta in care se confrunta cu eventualitatea unei pene de cauciuc, nu va mai fi necesar sa opreasca masina pentru a inlocui imediat anvelopa afectata.

Totusi, va fi nevoie sa cautati un service pentru a stabili daca respective anvelopa mai poate fi sau nu reparata.

Avantajele anvelopelor Continetal dotate cu tehnologia ContiSeal:

  • Contribuie la etanseizarea penelor de cauciuc cauzate de obiecte ascutite ce au diametrul de maxim 5 mm
  • Puteti continua deplasarea chiar si in situatia in care corpul strain cade de pe anvelopa, intrucat gaurile provocate sunt lipite gratie stratului adeziv
  • In rest, nu se diferentiaza de restul anvelopelor Continental in ceea ce priveste performantele de rulare in conditii normale
  • Excludeti necesitatea de a opri urgent pentru schimbarea cauciucului deteriorate.

Dati cu parerea

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.