Romania – locul 3 la Campionatul Mondial de handbal

In ultima saptamana echipa de handbal feminin a Romaniei a ocupat primele pagini ale tuturor ziarelor online si offline din tara, dar si multe altele din tari straine, in special unde se afla foarte multi romani. Campionatul Mondial de handbal din acest an s-a desfasurat in Danemarca, o tara unde se afla destui romani pentru ca echipa noastra sa aiba o galerie destul de frumoasa la meciurile pe care le-a disputat. Desi am iesit cu emotii din grupe, am batut campioana mondiala Brazilia, tara gazda Romania si am ajuns in semi-finale cu Norvegia. Din pacate am pierdut acest meci, care a avut loc ieri, la doar un punct. Fetele noastre au jucat excelent si chiar meritau un loc in finala, dar norocul nu a fost de partea noastra.

Romania – locul 3 la Campionatul Mondial de handbal

Totusi, ne-am batut astazi cu Polonia pentru medalia de bronz si spre fericirea tuturor romanilor am castigat acest meci clar, cu scorul de 31 – 22. Finala s-a desfasurat intre Olanda si Norvegia iar medalia de aur a revenit norvegiencelor dupa ce au castigat cu 31 – 23, un scor asemanator cu cel din meciul nostru. Romania a jucat foarte bine la acest Campionat Mondial si am demonstrat inca o data ca suntem o echipa buna si ca atunci cand ne dorim ceva, reusim.

romania handbal

Am urmarit si eu la televizor meciul din semifinala si pot sa spun ca desi echipa Norvegiei a avut momente in care ne-au dominat clar, au existat momente in care fetele noastre puteau sa isi adjudece calificarea. Totusi, in toata istoria noastra cu aceasta echipa am castigat doar un meci, iar 8 au fost castigate de norvegieni, cu cel de-al 9-lea aseara. Chiar daca nu am plecat cu medalia de aur acasa, suntem mandri de jucatoarele noastre si speram ca si la turneele urmatoare sa jucam cel putin la fel de bine si sa luam o medalie, poate chiar de aur pentru ca meritam.

Dati cu parerea

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.