Sculptura de-a lungul timpului

Sculptura este arta si stiinta prin care se construieste sau se modeleaza o replica a imaginatiei unui artist sau produs si a fost folosita ca o forma de exprimare din vremuri preistorice. Artistul foloseste lemn, piatra, metal sau alte materiale pentru a crea diverse forme pentru a obtine piesa de arta ce va fi amplasata intr-un spatiu interior sau exterior.

La fel ca si pictura, arta decorativa si grafica, sculptura face parte din principalele domenii ale artei plastice. A aparut in perioada paleolitica iar de-a lungul timpului s-a dezvoltat avand un rol foarte important in sinteza arhitecturii si artei monumentale. De asemenea, o data cu trecerea timpului a evoluat sub diverse forme si dimensiuni, incepand de la sculptura in forme mici pana la statui si piese monumentale ce reprezinta figuri sau evenimente istorice si mitologice importante.

Din categoria celor mai cunoscute opere de sculptura fac parte: portretul reginei Nefertiti, Venus din Willendorf, Altaul din Pergam, Statuia Libertatii, Rodin, operele lui Michelangelo, etc. In ultimele doua decenii, sculptura abordeaza cel mai des forme non-figurative realizate sub forma de portrete sau sculpturi monumentale.

Magazinul picturaonline.ro va pune la dispozitie accesorii si dalti sculptura venind astfel in intampinarea sculptorilor amatori si profesionisti
La sfarsitul secolului 20, multi artisti au continuat sa lucreze cu metodele traditionale, insa, usor au inceput sa exploreze abstractia sau sa simplifice forma si sa elimine detaliile realiste. Unii artisti au scos sculpturile lor din postamente traditionale si in schimb au intervenit cu diverse modificari pentru a crea sculpturi cinetice. Alti sculptori au inceput sa foloseasca noi materiale pentru a crea ceea ce se numeste acum asamblare. La mijlocul secolului unii artisti puneau cap la cap materialele pentru crea sculpturi de dimensiuni mari din lemn, piatra si metal.

In ultima perioada de timp este evident faptul ca aristul foloseste tot ce vede ca o sursa de inspiratie iar mai recent folosesc o combinatie de materiale sculpturale cu sunet, lumini, proiectie video si imagini bidimensionale pentru a crea medii tridimensionale. Aceasta forma de arta, cunoscuta sub numele de instalatie de arta este folosita pentru a modifica modul in care interactioneaza cu un anumit spatiu creand o experienta captivanta.
Ceea ce in arta preistorica lipsea, ofera acum artistului inspiratie pentru a crea noi obiecte decorative si structuri arhitectonice. In acest scop, la magazinul picturaonline.ro gasiti o gama completa de seturi sculptura utile pentru atelierul oricarui artist.
Cu siguranta metodele care sunt acum folosite de artisti, pe viitor vor fi „eclipsate” de altele mult mai eficiente si captivante.

Dati cu parerea

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.