Sfaturi utile pentru cei care doresc sa cumpere AC-uri

Pe timpul verii, se impune mai ales in zonele cu temperaturi inalte, este important sa optati si pentru solutii de climatizare adecvate. In continuare, vom incerca sa va explicam pe scurt de ce este este vitala calitatea aerului respirat in interior.

Sfaturi utile pentru cei care doresc sa cumpere AC-uri

Nu este chiar atat de simplu sa identificam, in incaperile inchise, calitatea aerului. In primul rand, poate fi greu pentru ocupanti sa se pronunte cu privire la acest subiect. Calitatea aerului este o chestiune complexa, intrucat pot fi multiple surse de poluare. Acestea emit la randul lor o serie de agenti contaminanti aflati sub forma gazoasa.

Asadar, vorbim despre diferite gaze care pot include diverse partciule in suspensie in stare solida, printre care: microbi, particule de polen, spori de mucegai si praf, pentru a enumera doar cateva. Aerul pe care il respiram are in componenta sa: azot 78%, oxigen 21%, CO2 003% si 0.97 altele. Locatarii dintr-o cladire, de exemplu, pot sa se confrunte cu unele simptome: acuza dureri de cap, inrosirea ochilor, apar iritatii ale pielii sau alte manifestari asemanatoare.

aer conditionat

Mai trebuie sa stiti, in comparatie cu aerul necesar intr-o sala de operatii de exemplu, calitatea aerului necesar pentru un birou poate fi complet diferita. Calitatea aerului are efecte directe asupra ocupantilor unei camerei, deoarece, prin expiratie se emit caldura, vapori de apa precum si dioxid de carbon, una dintre principalele surse creatoare de poluare.

Succint, conditiile care se impun pentru a face o camera cat mai confortabila sunt legate de valorile optime de temperatura si umiditate relativa:

  • Temperatura ideala pentru interior este cuprinsa intre 20 ° C-24 ° C
  • RH: 40-60%
  • Viteza debitului de aer: 0,15 m/s

O incapere poate fi in continuare confortabila chiar si atunci cand sunt atinse limitele exterioare de temperatura enuntate mai sus. Totusi, daca RH-ul este ori 40% ori 60%, confortul optim va fi de scurta durata. De aceea, viteza debitului de aer trebuie sa fie egala sau sub 15 mc / s (0,15 m/s).

Dati cu parerea

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.