De ce sunt importante studiile geotehnice si hidrogeologice

Astfel de studii sunt foarte importante atunci cand vrei sa construiesti ceva si ai nevoie de anumite avize. Nu le poti obtine pana nu faci aceste teste, motiv pentru care ar trebui sa apelezi imediat la o astfel de firma daca ai nevoie de aceste teste.

Studiile geotehnice sunt obligatorii pentru cei care doresc sa ridice o cladire. Dupa aceste teste va rezolva daca terenul poate suporta cladirea respectiva, daca in timp nu se va degreda. Este important sa faci acest test la o companie serioasa, astfel vei obtine rezultatul real si vei sti daca este nevoie de anumite amenajari speciale pentru cladirea pe care ai in plan sa o ridici. Este important sa stii ca nu exista riscul unei alunecari de teren, ca celelalte cladiri sunt in siguranta si nu sunt sanse prea mari sa se intample anumite catastrofe pe care nimeni nu si le doreste.

De ce sunt importante studiile geotehnice si hidrogeologice

Nu risca sa apelezi la firme care ofera astfel de studii la preturi foarte mici, prima oara fii sigur ca ai parte de un studiu corect care va scoate la iveala poate potentialele probleme. In cazul in care terenul nu este tocmai “pregatit” pentru costructia pe care o doresti, se pot face anumite amenajari speciale pentru a o construi in siguranta, dar pentru asta ai nevoie de un studiu real si detaliat.

Studiile hidrogeologice se refera la resursele de apa aflata in zona respectiva, astfel daca ai nevoie de apa curenta si nu ai posibilitatea de a te racorda la reteaua locala, cea mai buna varianta este sa-si faci un put. Astfel, ai nevoie de un studiu hidrogeologic pentru a afla daca ai la dispozitie o sursa de apa necesara pentru a alimenta cladirea ta, daca apa este potabila sau daca ai nevoie de anumite instalati pentru filtrarea acesteia, pentru a obtine apa la calitate pe care o ai nevoie.

studii-geotehnice-hidrogeologie

Asadar, nu este recomandat sa forezi un put daca nu ai acest studiu hidrogeologic care sa te ajute sa afli cea ce ai nevoie pentru a avea apa curenta, cea alte instalatii ai nevoie si daca apa este de calitate si o poti folosi la cea ce ai tu nevoie.

Astfel de studii sunt foarte importante atunci cand doresti sa construiesti ceva, iar pe langa asta, ai nevoie de studiu geotehnic pentru a putea construi o cladire, altfel tot cea ce faci va fi ilegal, acest studiu fiind obligatoriu pentru oricine.

Chiar daca poti considera ca te costa putin cam mult sa faci acest studii, cel mai bine este sa cheluiesti la inceput o suma mai mari de bani, dar sa fii linistit pe viitor stiind ca ai toate lucrurile in regula si totul este bine la constructia ta, fara sa iti pui problema ca s-ar putea intampla ceva devastator pe viitor.

Avand in vedere cele spuse mai sus, cred ca ai inteles importanta unui astfel de studiu si motivul pentru care ar trebui sa apelezi doar la firme serioase cand vine vorba de asa ceva. .

Dati cu parerea

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.