Despre table scolare: tabla alba vs. tabla verde

Chiar daca in scoala viitorului tabla este interactiva, numeroase sunt institutiile scolare care inca folosesc tabla verde sau neagra, clasica. Tabla scolara verde sau neagra clasica este facuta pentru scrisul cu creta si cam atat. In cele ce urmeaza vom vorbi despre diferenta dintre tabla interactiva si tabla scolara clasica. In timp ce tabla scolara clasica nu ofera alte posibilitati decat scrisul cu creta, tabla alba, interactiva, vine cu reale avantaje pedagogice. Costul ridicat al acesteia ramane inca un factor de blocaj pentru unele institutii scolare, in special pentru cele din mediul rural.

Despre table scolare: tabla alba vs. tabla verde

Insa pretul acesteia este justiticat datorita rezultatelor conferite, este un dispozitiv ce vine cu numeroase solutii interactive atat pentru profesori cat si pentru elevi. Cu ajutorul unei astfel de table scapi de praful emanat de creta. Am cautat pe internet magazine care ofera astfel de materiale didactice si am gasit categoria table scolare aici, la cei de la eduvolt.ro.

table scolare

Tabla alba si orele de limbi straine – Tabla alba este ideala in studierea limbilor straine. Asta datorita faptului ca imbina sunetul cu imaginile, le propune elevilor situatii interactive in sanul clasei si le ofera elevilor posibilitatea de a munci autonom. De exemplu, auditia unui cuvant in limba engleza poate fi insotit cu ortografia acestuia pe ecran. Tabla interactiva propune mai multe secvente de invatare: descoperirea lexicului (ascultare, intelegere, recunoastere si memorare), reformulare (repetare, silabisire si folosirea cuvintelor invatate in context), dialog, lectura si scriere.

Daca o sa intrati la ei pe site o sa vedeti foarte multe produse in categoria table de scris albe si verzi, fiind cele mai cautate tipuri de tabla, avand in vedere ca pot fi folosite atat la birou (cele albe) dar si la scoli/facultati (ambele tipuri).

tabla scolara triptica

Tabla alba si orele de matematica – Avantajele cu care vine tabla interactiva in invatarea matematicii, o disciplina deloc usoara sunt numeroase. Le citam pe cele mai importante: exploatarea interactiva a continutului, ameliorarea procesului de memorare, notarea in timp real pe tabla si in caiete precum si manipularea figurilor geometrice dinamice.

Tabla alba si orele de istorie-geografie – Pe un ecran mare, interactiv, toate epocile revin la viata. De exemplu, pe ecran se poate afisa fisa unui exercitiu, documentul putand fi marit sau se poate studia o secventa video.

Principalul avantaj al tablei interactive consta in faptul ca elevii invata intr-un stil amuzant, nu se plictisesc. Elevii vizualizeaza imagini importante pe Internet, materiale informative realizate in Power Point. Site-urile se pot accesa deosebit de usor, schitele realizate se pot salva pentru a putea fi folosite ulterior.

Tabla scolara neagra sau verde va fi cu siguranta inlocuita definitiv de tabla interactiva. Sistemul se foloseste de un computer, un proiector, un dispozitiv manual si o tabla, care transforma intregul proces de invatare intr-unul interactiv. Copiii invata cu mai multa placere, ceea ce aduce rezultate vizibil imbunatatite. Un astfel de produs inovator se poate gasi pe site-ul eduvolt.ro.

Datele de contact ale celor de la eduvolt.ro le gasiti atat la ei pe site, unde aveti si formular de contact, dar si mai jos:

TAMINEA SYSTEMS SRL

Adresa:
Str. Corneliu Coposu nr. 2, Nisco City Center 35, 440005 Satu Mare, jud. Satu Mare, Romania
E-mail: info@eduvolt.ro, comenzi@eduvolt.ro
Tel: +40 361 808 173
Fax: +40 361 413 741
Mobil: +40 724 588 424

Dati cu parerea

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.