Traditia verighetelor de nunta

Verighetele sunt cele mai importante in orice nunta, in afara de rochia de mireasa, desigur. Benzile sunt schimbate in mod traditional intre mire si mireasa si sunt purtate, atat timp cat casatoria rezista. Acestea sunt simbolurile uniunii si iubirii si sunt purtate pe al patrulea deget, de obicei pe mana stanga. Acesta este motivul pentru care degetul este numit inelar. Cu toate acestea, multi oameni nu stiu elementele de baza din spatele traditiei verighetei.

Traditia verighetelor de nunta

Cea mai veche inregistrare a schimbului de inele dateaza in urma cu aproximativ 4800 ani, in Egipt. In acesti ani, stuful, papura si alte plante care cresc impreuna cu papirusul erau rasucite si impletite pentru a face inele, pe care femeile le purtau alaturi de alte ornamente decorative. Forma circulara a fost folosita pentru a simboliza eternitatea, deoarece nu are un inceput sau un sfarsit. Acest lucru se intalnea nu numai la egipteni, ci si la alte culturi antice. In esenta, chiar gaura din mijloc a avut o semnificatie aparte, fiind considerata o poarta sau o usa care conducea la evenimente si lucruri cunoscute si necunoscute. Daruirea inelului unei femei insemna iubire nemuritoare si dragostea eterna.

Transformarea materialului

Stuful si papura, nu au durat prea mult si au fost substituite cu inelele realizate din fildes, os si piele mai tarziu, in anii ce au urmat. Cu cat era mai scump materialul, cu atat era mai mare valoarea inelului, demonstrand astfel bogatia purtatorului. Romanii vor adopta mai tarziu aceasta traditie, dar cu o schimbare,oferindu-i un simbol de proprietate asupra femeii. Verighetele au fost ulterior realizate din fier, ca simbol al permanentei si puterii. De asemenea, gravura se crede a proveni tot de la romani.

verighete

Ani mai tarziu, crestinii au adoptat benzile in ceremoniile de casatorie sub forma de inele simple care sunt inca comune chiar si astazi. Inelele vor fi gravate cu arfe, porumbei si mainile legate, dar acest lucru a fost descurajat, intrucat biserica il considera pagan. In timpul secolului al 13-lea, inelele s-au simplificat si au inceput sa denote un aspect spiritual fiind un simbol al inimilor unite.

Purtarea inelelor

De-a lungul diferitelor etape, inelele au fost purtate pe diferite degete, inclusiv degetul mare. Traditia de a purta inele de nunta pe mana stanga si pe al patrulea deget a fost adoptata de romani, deoarece se credea ca vena dragostei, de asemenea, cunoscuta si sub numele de Vena Amoris este pe acest deget si il conecteaza direct la inima. Chiar daca oamenii de stiinta au infirmat acest lucru, este inca un mit indragit de romanticii fara speranta. O alt teorie este sigilarea casatoriei in ritualul pe baza recitarilor preotesti incheiata pe deget inelul. Acesta actioneaza ca un simbol care leaga perechea impreuna pentru intreaga viata.

Inele moderne sunt acum realizate din diferite materiale si decorate cu pietre frumoase, care detin propria lor semnificatie. Singurul lucru care a ramas, cu toate acestea statornic este degetul pe care sunt purtate verighetele.

Dati cu parerea

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.