Upgrade la laptop

Traim intr-o era in care tehnologia avanseaza extrem de mult pe zi ce trece. Un lucru ce astazi este in varful tuturor topurile si este catalog ca fiind cel mai bun produs a doua zi poate sa nu se mai vorbeasca despre el deloc. Secolul vitezei se simte foarte mult si in tehnologie, in special daca vorbim de smartphone-uri, tablete, laptop-uri si alte diverse gadgeturi. Mi-am cumparat un laptop care acum un an era in topul tuturor publicatiilor si era unul dintre cele mai bune produse de pe piata. Acum lumea nici nu isi mai aduce aminte de acest model, bineinteles in atentia lor fiind un altul mult mai performant.

Upgrade la laptop

Despre asta vreau sa va vorbesc astazi. Eu spre exemplu acum as vrea sa imi schimb laptop-ul pe care il am de ceva timp si vreau sa imi cumpar unul care sa ma tina o buna perioada de timp. Stiu ca in 2 ani de acum acest laptop va fi aproape nesemnificativ, de aceea ma gandeam si la posiblitatea de a ii face anumite upgrade-uri pentru a il tine in viata. Adevarul este ca daca nu castigi foarte bine e greu sa iti schimbi laptopul in fiecare an, avand in vedere ca trebuie sa ai grija si de alte lucruri cum ar fi familia, facturi si multe altele.

Service Laptop

De aceea m-am gandit sa imi cumpar acum un laptop cu 8 GB RAM si un procesor destul de puternic, ca mai tarziu sa pot sa achizitionez niste componente laptop ieftine si sa il pot resuscita putin. Ma gandeam ca pe viitor sa apelez la un SSD de 128 sau 256 de GB. Acesta ar veni in locul memoriei optice si ar face marea majoritate a programelor sa se incarce mult mai repede, in special sistemul de operare. Un SSD iti mareste viteza calculatorului vertiginos si il face sa se deschida in maxim 10 secunde, ceea ce ajuta foarte mult.

O alta idee pe care o am este ca sa imi cumpar si cateva placute de memorie RAM si sa duc laptop-ul de la 8 GB RAM la 12 sau chiar 16 GB. Dar, trebuie sa fiu foarte atent si sa imi cumpar un laptop cu o placa de baza destul de puternica sa tina 12 sau 16 GB de RAM pe care e posibil sa ii cumpar. Ar mai fi o idee sa inlocuiesc si placa de baza, dar deja am inlocuit jumatate de laptop si nu se mai merita. Adevarul este ca laptop-urile incep sa fie din ce in ce mai scumpe iar salariile raman la fel de mici.

Un comentariu
  1. February 2, 2015

Dati cu parerea

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.