Unde utilizezi pompele submersibile

Pompele submersibile sunt utilizate pentru alimentarea cu apa dintr-un put si sunt folosite atat in mediul casnic cat si in cel industrial. In momentul in care apa curenta nu exista dintr-un motiv sau altul apare nevoia de pompa submersibila. Exista locuri care au fantani si puturi insa nu au apa curenta. Sursa de apa este existenta insa nu este accesibila prea usor. Apare nevoia de a se monta un sistem complex care sa ofere apa de la robinet.

Unde utilizezi pompele submersibile

Pompele sumbersibile reprezinta un sistem complex care, odata instalate in fantani, puturi sau oricare alta sursa de apa ofera apa curenta. Acestea sunt dotate si cu un filtru de nisip. Exista pe piata diverse modele de pompe submersibile acestea alegandu-se in functie de necesitatile fiecaruia in parte.

pompe submersibile

Principalul criteriu de care trebuie sa tinem cont in alegerea unei pompe submersibile este destinatia – pentru apa reziduala sau pentru apa curata? Un alt criteriu important in alegerea unei pompe submersibile este debitul de apa care va fi necesar pentru alimentarea acesteia. Pentru alimentarea unei case cu apa sau pentru irigarea unei culturi se poate folosi o pompa insa debitul de apa in ceea ce priveste cele doua exemple este evident diferit. Un alt criteriu care trebuie luat in considerare in momentul alegerii unei pompe submersibile este adancimea sursei de apa sau a putului.

Principiul de functionare al pompei submersibile este extrem de simplu: apa este impinsa la suprafata cu ajutorul pompei pentru ca in final aceasta sa poata fi distribuita consumatorului final fie ca este vorba de o instalatie de incalzire sau de un proces casnic. Pompele submersibile nu permit transferul de apa spre exterior, apa fiind impinsa de la adancime spre suprafata cu ajutorul principiilor hidraulice, de unde urmeaza sa fie exploatata.

Avantajele folosirii unei astfel de pompe sunt multiple. Actualmente, pe piata exista atat pompe submersibile pentru furnizarea apei casnice cat si pentru apa murdara. Referindu-ne strict la cele pentru uz casnic, acesta ii aduc beneficiarului avantaje multiple. Unul din acestea ar fi capacitatea de mentinere a presiunii la un nivel ridicat, un nivel optim pentru a impinge apa spre consumator. Un aspect demn de luat in considerare este faptul ca motorul actionat electric al pompei submersibile se poate conecta la un generator, in locurile in care nu exista o retea electrica.

Exista modele de pompe submersibile ofera beneficiul unei amorsari usoare. Ce inseamna asta? Aerul se poate elimina deosebit de usor de pe linia de aspiratie. Pompele submersibile sunt astfel concepute incat sa reziste coroziunii apei, responsabila de acest lucru fiind carcasa. Materialele de calitate din care este construita contribuie la rezistenta sa in timp. Daca te intereseaza sa cumperi asa ceva, aici am vazut niste oferta foarte interesante.

Un comentariu
  1. June 6, 2015

Dati cu parerea

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.