Verighetele cu pietre pretioase

V-ati intrebat vreodata cum se fabrica verighetele cu pietre pretioase? Care este procesul prin care se obtin cele mai stralucitoare si elegante modele de inele de nunta? A venit timpul sa va satisfaceti curiozitatea. In acest articol veti afla prin ce proces se tintuiesc diamantale si cristalele in benzile verighetelor.

Verighetele cu pietre pretioase

Dupa terminarea seibilor se pot face gaurile pentru pietricele, insa prima data trebuie masurate centrele pentru acestea. Pentru acest lucru se foloseste un divizor plasat de jur imprejurul inelului astfel incat toate spatiile intre pietricele sa fie egale. Apoi mici semne sunt facute in centrele gaurilor pentru a permite unui burgiu sa se fixeze bine. Gaurile pentru pietrele pretioase si semipretioase sunt la inceput sapate succesiv cu un burghiu mic, apoi cu unele de marimi mai mari. Locatia gaurii nu poate devia de la curs nici macar o miime de milimetru, orice inacuratete se va observa la produsul finit.

verighete

Primul pas este efectuarea gaurilor pentru pietricele mai mari apoi gaurile pentru celelalte pietre. Daca verigheta are mai multe randuri de pietricele este necesara taierea unui spatiu intre randuri pentru ca pietrele sa nu iasa din rand dupa ce au fost tintuite la extremitatea inelului si pentru ca in timpul purtarii sa fie protejate impotriva stricaciunilor fiind incrustate intre canale. Urmatorul pas in procesul de tintuire a pietrelor este indepartarea materialului in plus cu ajutorul unei dalti. In final gaurile sunt curatate cu grija cu o pila subtire fina.

Acum, cadrul fiecarei pietricele este frezat, fiecare dintre acestea trebuind sa se potriveasca la fix astfel incat sa poata fi plasata drept si la o inaltime potrivita. Cu cat mai multe pietricele trebuie tintuite, cu atat acest proces dureaza mai mult. Dupa pregatirea locasului, tintuirea in sine se realizeaza prin fixarea unui diamant in cadrul respectiv intr-o pozitie corecta, iar apoi, folosindu-se o dalta se introduc in cadru si cateva bobite de material pentru a asigura pietricica si pentru a o sigila. Daca este aplicat corect, aceasta este o metoda sigura de a tintuire a pietrele. Aceasta este insa doar una dintre numeroasele modele prin care pietricelele pot fi incrustate pe inele.

Dupa ce materialul dintre pietricele si piciorusele pietricelelor este indepartat, cele din urma trebuie finisaje cu unelte speciale. In final, bijuteriile de aur sunt finisate intr-o masina speciala cu diferite discuri pentru obtinerea diverselor tipuri de finisaje ce duc intotdeauna la modele noi de verighete.

Dati cu parerea

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.