Cat de importanta este educatia pentru copiii

Cand vine vorba despre copiii, totul este extrem de important. Educatia este una dintre cele mai importante “meserii” pe care orice copil ar trebui sa o dobandeasca inca din gradinita. De aceea trebuie sa fim foarte atenti cand alegem institutia de invatamant la care o sa ne dam copilul, de la gradinita pana la scoala, liceu si facultate.

Eu cand eram mic, am fost la 3 gradinite. Nu m-am mutat pentru ca acolo nu aveam prieteni sau pentru ca nu imi place mie. Parintii au considerat ca nivelul este unul mult prea slab la primele doua. Nu faceam nimic ce tinea de educatie, educatoarele nu aveau grija de noi si nu invatam nimic. Bateam pasul pe loc. Avand o varsta frageda, aveam nevoie de o “rampa de lansare” foarte buna. Educatia, placerea de a invata trebuiau sa imi fie transmise inca din gradinita, lucru care s-a intamplat doar in ultimul an de gradinita. Spre norocul meu parintii au avut grija mai mare cand a venit vorba de datul la scoala si la lice. Acum sunt clasa a 12-a si alegerea pe mai departe imi revine mie si sper sa fac alegerea cea buna.


scoala internationala Bucuresti

Cat de importanta este educatia pentru copiii

Pentru oamenii din orase mai mici, aceasta alegere este una destul de restransa. Cand vine vorba capitala, aici lumea are o gama mult mai larga de variante. Spre exemplu, Scoala Internationala pentru Educatie Primara din Bucuresti, prescurtata InSPE este o scoala formata acum 2 decenii, in 1994, avand rolul de a oferi servicii de educatie exceptionale pentru copii din comunitatile straine, avand in vedere ca predarea se face in limba engleza. De curand ei si-au deschis portile si pentru copii romani, chiar daca limba de predare a ramas tot engleza.

De ce as alege eu sa imi trimit copilul la Gradinita limba engleza in Bucuresti si mai departe la Scoala internationala Bucuresti?

Limba engleza este una dintre cele mai cautate limbi straine de acum. In era in care traim nu este indeajuns sa stii doar o singura limba. De aceea, eu as alege sa imi dau copilul la o astfel de gradinita cu predare in limba engleza pentru ca el poate sa invete aceasta limba frumoasa inca de mic. Cand va fi mai mare va avea sansa sa studieze alte limbi. Eu spre exemplu am invatat engleza abia in liceu. As vrea ca el sa stie engleza extrem de bine pana sa ajung la scoala sau liceu, pentru ca atunci el sa incerce sa invete limbi precum franceza, germana, italiana sau altele.

De asemenea, studiind in alta o limba el isi sporeste sansele de a studia si la o facultate in afara. Obisnuit fiind cu predarea in engleza, cand va ajunge la o universitate cu acest profil acomodarea va fi mult mai usoara. Chiar daca face facultatea in Romania sau in America, el este pregatit pentru orice. Scoala internationala InSPE este o alegere excelenta mai ales pentru faptul ca acolo profesorii se focuseaza pe fiecare elev. Bineinteles ca toti parintii ar vrea ca micutul lor sa primeasca o atentie sporita si sa invete mult mai bine. De aceea mie scoala internationala inSPE mi se pare o alegere excelenta.

M-am uitat putin si pe programa de invatamant a celor de la InSPE si pot spune ca am ramas placut surprins. Copii vor studia atat limbi straine cat si matematica, arte plastice tehnologie si multe altele. Scoala se concentreaza pe fiecare copil individual, in comparatie cu alte gradinite sau scoli care se adreseaza unei mase. Astfel, ei vor ca acest copii sa iasa “din bancile scolii” mult mai increzatori in sine, mai responsabili si bineinteles persoane care sa contribuie pozitiv la dezvoltarea tarii noastre.

scoala internationala bucuresti 3

La gradinita in limba engleza si la scoala InSPE se invata foarte mult si in aer liber. Un lucru care mie imi place foarte mult. Copii sunt scoli afara, la aer curat si invata foarte multe lucruri alaturi de profesorii lor. Se accentueaza lucratul in echipa, socializarea, activitatile sanatoase precum mersul pe jos si totul se imbina cu invatarea placuta. Copii fiind intr-un mediu in care se simt mai bine(in aer liber) nici nu isi vor da seama cand trece timpul si vor invata din placere.

Scoala are foarte multe resurse exceptionale, cum ar fi o biblioteca foarte bogata, o asistenta medicala de exceptie, cursuri de limbi precum franceza, echipe ale scolii si de asemenea excursii extra scolare. Totul este menit sa dezvolte copii ca niste indivizi pe care tara se va putea baza. In concluzie, eu as alege sa imi dau copilul la o astfel de scoala cu predare in limba engleza din varii motive prezentate mai sus.

Dati cu parerea

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.